Erik van Velzen - Dru Yoga

Dru Yoga

Een toegankelijke vorm van yoga die zorgt voor diepere ontspanning en rust in je hoofd. De vloeiende bewegingen geven extra energie en helpen je krachtige keuzes te maken. 

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga is een yogastijl die voor veel mensen toegankelijk is. De bewegingsreeksen zorgen voor prettige spierstrekkingen en helpen om stress los te laten. De individuele houdingen (‘asana’) verbeteren spierkracht en daarmee je houding. Dru Yoga wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De krachtige series zijn een volledige ‘workout’ en verbeteren je conditie en vitaliteit. De subtiele reeksen helpen om je hoofd tot rust te brengen en diepere inzichten beter te kunnen waarnemen.

De effecten van Dru Yoga

De essentie van Dru Yoga is te leven vanuit innerlijke kracht en in verbinding staan met een stille plek in onszelf. Dru Yoga geeft ook in een periode van hectiek diepe rust.

‘Dru’ verwijst naar een vers uit de ‘Yoga Sutra’s’ van de yogi Patanjali. Deze versen bevatten symbolische verwijzingen die je kunnen helpen om beter te begrijpen hoe je stilte ontwikkelt in een druk leven.

Het is vers 29 van hoofdstuk 3:

Dhruve tadgatijnanam:

  • ‘Dhruve’: ‘Concentreer je op de poolster’
  • ‘Tat’: ‘Die’
  • ‘Gati’: ‘Beweging’
  • ‘Jnanam’: ‘Kennis’. 

‘Door je te concentreren op de poolster vergroot je je kennis van de beweging van alle sterren’

De poolster verwijst hier naar een staat van bewustzijn waarin we ons kunnen concentreren en stilte ervaren. Vanuit deze stilte komen we tot een beter begrip van alle veranderingen (‘bewegingen’) die plaatsvinden. Bij Dru Yoga spreken we daarom vaak over ‘stilte in beweging’.

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Live yoga

Kosten: € 15 (90 minuten)

Inspanning en ontspanning horen elkaar in het dagelijkse leven af te wisselen. Een yogales helpt je dit natuurlijke ritme zoveel mogelijk vast te houden. Daarom worden de oefeningen zo gegeven dat je je in de dagen na afloop van je yoga beoefening bewust blijft van jezelf. De les helpt om je op te laden, indrukken te verwerken en energie te laten stromen.

Er is iedere woensdag yogales van 18 uur tot 19 30 uur. Je kunt de les online volgen of in yogastudio ‘De Ruimte’ (Weesperzijde 79A). Bestel je de les, dan kun je meteen aangeven of je yoga online volgt of in de zaal. 

Yogaserie online/live

Kosten: € 145 (10 lessen van 90 minuten)

Iedere woensdagavond is er live yogales om 18 uur. De lessen helpen om stress te verwerken, je beter te kunnen ontspannen en te zorgen dat energie makkelijker gaat stromen. Je wordt je bewuster: zowel van je lichaam als van je gedachten. Het gevolg is dat mentale rust sterker wordt. Ervaring met yoga is niet vereist. De spierstrekkingen, bewegingsreeksen en ontspanningsoefeningen zijn toegankelijk voor iedereen.

Bestel je deze serie, dan volg je 10 aansluitende lessen (live) op woensdag om 18 uur. Je volgt de les in de zaal of online via zoom. Een vaste zoom link krijg je per e-mail toegestuurd.

Yoga videoserie

Kosten: € 145 (10 lessen van 90 minuten)

In een yogaserie heb je toegang tot 10 video’s. Iedere serie kent een eigen (geleidelijke) opbouw, waar zowel aandacht is voor het opbouwen van kracht als het verbeteren van ‘flow’. Je kunt iedere les zo vaak herhalen als je zelf wilt.

Je krijgt iedere week een nieuwe les toegestuurd. Zo creëer een ritme in je yoga beoefening en kun je al na enkele weken blijvend verschil merken. Je zult je beter kunnen ontspannen en energie gaat makkelijker stromen. Je wordt je bewuster: zowel van je lichaam als van je gedachten. Het gevolg is dat mentale rust sterker wordt.

Reviews

"Al vele jaren volg ik yoga en meditatieles bij Erik. Deze momenten geven mij elke keer weer een verruiming van mijn geest en ontspanning van het lichaam. De wekelijkse bijeenkomsten ervaar ik als een bijzonder waardevolle ondersteuning in het volgen van mijn levenspad. Erik weet hierin steeds opnieuw te inspireren en te verbinden: daarvoor ben ik hem zeer dankbaar. "
Eva van de Pas
"Erik verstaat de kunst van herhaling zonder het saai te maken. Hij moedigt je bewust en onbewust aan in yoga en mediatie te blijven verdiepen. Geen zwevende softie, maar een kundige leraar!"
Freek van Wensen
"De les van Erik is een rustpunt in mijn week: tijd voor mijzelf om mijn lichaam te strekken, te ontspannen en het is een goede basis om focus en rust te geven in een druk bestaan. Erik geeft een prettige begeleiding van de les en zorgt ook voor diepgang in de spirituele ontwikkeling. Eigenlijk gaat deze reis nog verder na de les!"
Marlous Frantzen
Winkelwagen
Scroll naar boven